Pivný výčapný tank

Je to horizontálna, valcová nádoba, slúžiaca na čapovanie piva. Tank môže mať nezávislé chladenie, alebo je umiestnený v chladenej miestnosti. Do vnútra tanku sa vkladá plastový vak, v ktorom sa udržiava pivo. Čapovanie piva sa uskutočňuje tlakom vzduchu na vak. Štandardne dodávané objemy sú 500 a 1000 L.

Výhody tanku:

  • pivo neprichádza do styku so vzduchom
  • možnosť čapovania aj nepasterizovaného piva, teda 100 % prírodného produktu
  • odpadá únavná manipulácia s KEG sudmi

Jednou z možností dodávania pivných tankov je ich vertikálne prevedenie v medenom opláštení, ktoré spoločne s medenými ručne tepanými okrasnými kupolami sú vkusným doplnkom interiérov barov a reštaurácií.

TECHNICKÉ PARAMETRE
TypHorizontálny, valcový, tlakový
MateriálAISI 304 Nerez
Povrchová úprava2B – valcovaný za studena, žíhaný, morený
Predné dnoKlenuté
Zadné dnoKlenuté
Umiestnenie tankuNa ráme s nohami
Tlak v nádobe3 bar
Prepočítaný tlak4,5 bar
Maximálna pracovná teplota20 °C
Minimálna pracovná teplota5 °C
Vývod a prívod pivaDN 40 s klapkou DN 32 – pod predným dnom
Prielez440 x 310. Oválny tvar na prednom dne
Tlakový bezpečnostný ventilDN 25
KlapkaDN 32
PriehľadítkoDN 65, 2 ks
Vzduchová armatúra s manometromUmiestnená na prednej časti tanku
CertifikáciaTechnická inšpekcia SR
Fermentačný tank
Fermentačný tank